Om du inte kan läsa nyhetsbrever,Klicka här. - För att avsluta prenumerationen klicka här!
Trissjollebladet
Nr: 19    2020-03-01


 

Följ allt om Trissjollesegling via hemsidan och våra sociala medier 
- publicera, diskutera, gilla och dela!


       
        
Klicka på respektive bild för att länkas till Trissjolleförbundets kanaler! 

 

Trissjolleförbundets erbjudanden för år 2020 - passa på och häng med! 

Trissjolleförbundets erbjudande för år 2020 är att vi kommer till er och hjälper till med att trimma era båtar och besättningar i Trissjollesegling på plats, om ni samlar ihop minst fem trissjollebesättningar. Erbjudandet gäller oavsett om er inriktning är fritidssegling eller kappsegling. 

För er som vill testa Trissjollesegling tycker vi att segla båten är det bästa sättet. Under sommaren kommer vi därför arrangera "prova på" segling i Trissjolle. Tag kontakt med oss om du är nyfiken och vill testsegla på info@trissjolle.se

Nytt för i år är att vi satsar på att lägga en ”Trissjolleclinic” i Skåne. Det kommer att bli en dag med tips och träning med Trissjollen i centrum för alla intresserade. 

Andra helgen i juni, söndagen den 14 juni, firar vi traditionsenligt "Trissjollens dag" på en rad olika sätt runt om i landet. Precis som tidigare år ser vi fram mot att alla, såväl fritidsseglare som kappseglare, är med denna dag på planerade eller spontana aktiviteter. Alla händelser och insatser, små som stora, är viktiga. Dela gärna med er av vad ni gör i gruppen "Trissjollen" på Facebook.

Årets höjdpunkt för alla, såväl nya som gamla seglare, är SM i Trissjolle som seglas den 1-2 augusti i Linköping. Mästerskapet arrangeras av Linköpings Jolleseglarklubb på sjön Roxens vatten. Mer information om tävlingen, anmälan samt alla andra aktiviteterna som sker under veckan hittar du på https://www.ljs.nu/tavling/Triss-SM2020/

Seglingshälsningar 
Trissjolleförbundet 


Trissjollen - en klass i medvind! Största SM-klassen för 2-mansjollar i Sverige år 2019 med 36 startande besättningar! Foto Hans Haak


Nytt år - nytt medlemskap!  
Bli medlem och stötta Trissjolleseglingen - betala snabbt och enkelt med Swish! 

Ditt medlemskap är viktigt för Trissjolleförbundet och Svensk Trissjollesegling! Medlemsavgiften är en väldigt viktig inkomstkälla för Trissjolleförbundet och grunden för verksamheten att stödja all Trissjollesegling i Sverige. 

Vi är därför väldigt glada för ditt medlemskap och tacksamma för din inbetalning av medlemsavgiften! 

Medlemsavgiften är endast 200 kr för enskilda medlemmar och 250 kr för familjemedlemskap. 

Du kan Swisha till 123 075 3699 eller betala in på vårt plusgirokonto 684 771-9.

Skriv din e-postadress och mobilnummer  som referens på inbetalningen.  

Tack ditt stöd som både aktiva Trissjolleseglare på sjön och betalande medlem för att kunna utveckla Trissjolleseglingen i Sverige! 


 

Trissjolle SM år 2019 på Bohus-Malmön - succé med 36 startande besättningar!  

Nu är det dags för 2020 års succéuppföljare i Linköping, v31, 1-2 augusti


Alla 36 besättningar som deltog på förra årets SM och Juniorklassmästerskap i Trissjolle år 2019 hälsar dig välkomman till Trissjolle SM i Linköping 2020!         Foto Hans Haak 

Trissjollefesten med Trissjolle SM och Juniorklassmästerskap år 2020 kommer arrangeras av LJS, Linköpings Jolleseglarklubb i sjön Roxen under tiden 30/7-2/8. Fina seglarvatten nära klubben! 

Läs allt om alla aktiviteter i samband med Trissjolle SM via arragörens hemsida https://www.ljs.nu/tavling/Triss-SM2020/. Där är redan anmälan öppen, så anmäl dig redan idag! 

Linköping ligger väldigt bra till för att locka båtar från både västkusten och ostkusten. 20 mil från Stockholm och 28 mil från Göteborg, så nästan mittemellan och lika nära för alla!

Program för Trissjollefesten:
- Torsdag 30 juli - Träningsdag
- Fredag 31 juli - Sprinttävling
- Lördag 1 aug - Dag 1, Trissjolle SM och Juniorklassmästerskap, Årsmöte och Regattamiddag.
- Söndag 2 aug - Dag 2, Trissjolle SM och Juniorklassmästerskap och Prisutdelning.

Boka Trissjollefesten i era kalendrar redan nu! 

Efter succén med 2019 års Trissjollefest på Bohus-Malmön med hela 36 startande Trissjollar ser vi fram emot nästa stora Trissjollefest i Linköping!

Till Trissjollefesten är alla välkomna, både nybörjare och rutinerade Trissjolleseglare. Torsdagens träningsläger är ett perfekt sätt att komma in som ny i klassen, och för alla seglare att förbereda sig inför Trissjolle SM. 


Hemmaseglarna Therese Ros och Bo "Bosse" Rogalin på Triss 1014 samt Sebastian Knaack och Henrik Abrahamsson på Triss 3436. Fråga dem om seglingsvattnen på Roxen!        Foto Hans Haak

Mer informasion om Linköpings Jolleseglarklubb  och årets SM aktivteter finns på denna länk https://www.ljs.nu/tavling/Triss-SM2020/ eller klicka på LJS logga nedan. 

 

Borås Segelsällskap - Trissjolleträff med tävling år 2020
- Vårregatta,  söndag 31 maj 
- Höstregatta, söndag 30 augusti

På Trissjolleförbundets hemsida hittar du årets Trissjolleaktiviteter. Några är publicerade redan nu, fler kommer att läggas upp succesivt under säsongen. Kolla därför regelbundet vad som är på gång via denna länk Trissjolleaktivteter 2020

Ett exmpel är Borås Segelsällskaps traditionella Vår- resp Höstregatta i maj och augusti! 

Ingen föranmälan krävs till tävlingen, utan du är välkommen och anmäler dig på plats. Men meddela gärna Hans Haak genom att klicka på hans mailadress här hans.haak@telia.com, så att han vet att ni planerar komma, så underlättar det för arrangörens planering. 

- Anmälan från kl. 08.30. 
- Rorsmansmöte kl. 10.00
- 1:a start kl 11.00
- Lunchuppehåll efter 3:e racet
- Sista start kl 16.00

Hela 6 race är planerade, banlängd beroende på vindstyrka. Kul med många och lite kortare race! 

Mer information kommer på deras hemsida   https://idrottonline.se/BorasSS-Segling/

Länk med vägbeskrivning till segelklubben https://idrottonline.se/BorasSS-Segling/OmOss/HittatillBorasSegelsallskap


Bild från tävlingen Vårregattan från förra året, år 2018, som vanns av Trissjolle 5380 – Borås SS – Joachim Stadig och Johanna Stadig. 
 

Trissjollens dag - söndag 14 juni 

Andra helgen i juni, den 14 juni, firar vi återigen Trissjollens dag på en rad olika sätt runt om i landet. Precis som tidigare år ser vi fram mot att alla, såväl fritidsseglare som kappseglare, är med denna dag  med planerade eller spontana aktiviteter. Alla händelser och insatser, små som stora, är viktiga. Dela gärna med er av vad ni gör i gruppen Trissjollen på Facebook.

 

Vi vill gärna publicera mer om Trissjollesegling på hemsidan!

Om du har något som rör Trissjollesegling är du välkommen att skicka material till info@trissjolle.se, så att vi kan publicera det på hemsidan. Välkommen med material!

Du kan också publicera själv direkt på vår Facebooksida "Trissjollen" som du hittar på följande länk Trissjolle på Facebook >>

 

Svenska Sjö – sponsrar svensk segling!

Svenska Sjö ägs av oss alla som är med i segel- eller båtklubbar! Svenska Seglarförbundet och SBU Svensk Båtunion är huvudägare i Svenska Sjö, så vinsten går tillbaka till våra klubbar i segelsporten!


"Testa vår egen båtförsäkring – Svenska Sjö” – Gå in på www.svenskasjo.se och räkna ut din premie!

 

Trissjolleförbundets kanaler på Internet för dig som Trissjolleseglare

Vi vill passa på att marknadsföra de kanaler som du kan komma i kontakt med oss i förbundet och Sveriges Trissjollesegling på:


Klicka på länkarna nedan, så kommer du direkt till den kanalen:
Hemsida - Trissjolleförbundets hemsida www.trissjolle.se - klicka på bilden ovan för hemsidan. 
Facebook - Sök efter "Trissjollen". Där diskuterades det flitigt om all typ av Trissjollesegling
Youtube - Det finns en Youtubekanal dit ni gärna får länka Trissjollefilmer "Trissjolleförbundet"
Instagram - Fina bilder kan ni se och lägga upp på förbundets Instagramkonto "#trissjolle"
Trissjollebilder - Det finns många fina bilder i vårt bildarkiv från senaste årens segling Trissjollebilder.
E-post - Ni når förbundet på info@trissjolle.se.

Vi vill gärna att ni seglare samarbetar med oss i förbundet och andra Trissjolleseglare genom att dela med er av era seglingsäventyr, så fota, skriv, fråga och diskutera via social kanalerna. Vi är tacksamma om ni publicerar och informerar oss om vad ni har på gång, så att vi kan hjälpa er med att marknadsföra era aktiviteter! 


Klicka på respektive logga ovan för Facebook, Youtube eller Instagram för att komma till Trissjolleförbundets kanaler på Internet.

 
  Svenska Trissjolleförbundet
Ordförande: Joachim Stadig • 0705-406930
Kansli: •