Om du inte kan läsa nyhetsbrever,Klicka här. - För att avsluta prenumerationen klicka här!
Trissjollebladet
Nr: 15    2019-06-02

 


 

Nu har säsongens Trissjollesaktiviteter dragit igång - häng med du också!  

Kommande aktiviteter i närtid är "Trissjollens dag" söndag 9 juni och Linköpings Tränings- och Tävlingshelg 15-16 juni. Så kom och var med, oavsett om du är ny eller erfaren seglare, alla är välkomna!

Årets största Trissjolleaktivitet är självklart årets seglarfest, Trissjolle SM, på Bohus-Malmön 27-28 juli, v.30! Anmäl dig redan idag och segla i detta fantastiskt vackra semesterparadis! Vi lanserar nu en ny anmälningsmodul som är lätt och snabb att anmäla dig till årets SM via följande länk ANMÄLAN SM 2019. Anmälan är klar på 30 sekunder!

14 besättningar är redan anmälda till årets Trissjolle SM, så häng med du också! 

Information om Trissjollesegling, tips och trix, frågor och svar, köp/sälj mm  hittar du på hemsidan www.trissjolle.se och i våra sociala kanaler:


 

Linköpings Jolleseglarklubb - Tränings- och tävlingsläger söndag 16 juni

Linköpings Jolleseglarklubb hälsar alla Trisjolleseglare, nya som erfarna, välkomna till en Trissjolledag söndag 16 juni. Dubble Svenske Mästaren i Trissjolle, Bo Rogalin, är den som planerar och håller i dagen, så passa på att få tips och råd från honom och hans SM-guldgast Therese Ros.

Är du ny i Trissjolleklassen är detta ett perfekt tillfälle att få tips och råd för att snabbt lära dig segla Trissjollen! Är du erfaren Trissjolleseglare så är Bosse och Therese den perfekta besättnigen för att ta dig till nästa nivå i din segling! 

Anmäl dig genom att skicka ett mail till bo.rogalin.br@gmail.com eller ring honom på 0739-543226. Kontakta gärna honom för frågor kring lägret!

Välkomna önskar Bo Rogalin och Linköpings Jolleseglarklubb, mer info om klubben finns här http://www.ljs.nu

 

Trissjollens dag - söndag 9 juni. Gör något med din Trissjolle denna dag! 

Vi lanserar nu Trissjollens dag söndag 9 juni - en dag tillägnad Trissjollen och Trissjollesegling. 

Målet med dagen är att påbörja en tradition att en gång per år ha en "Trissjollens dag" för att marknadsföra Trissjollen möjligheter - som fritidsbåt, skolbåt, tävlingsbåt, rodbåt, fiskebåt, klubbåt och all rolig Trissjollesegling oavsett nivå och ambition. Trissjollen är en väldigt mångsidig båt och det är just detta vi vill visa seglarsverige och alla som vill ha en billig och bra tvåmansjolle! 

Vi uppmanar alla som har en Trissjolle att denna dag berätta med ett inlägg på vår Facebooksida "Trissjollen" eller Instagram #trissjolle vad ni gör, oavsett om det är segling eller ompyssling av båten. Alla som ännu inte har en Trissjolle kan då följa och skapa kontakter och få inspiration. Segla där du är, tillsammans skapar vi vår "Trissjollens dag". Bjud gärna in grannar, slänktingar och vänner, klubbkompisar och andra seglingsintresserade att tex provsegla din Trissjolle eller något annat kul! 

Vi vill gärna att ni delar med er av de Trissjolleaktiviteter som ni gör denna dag för att få stor spridning:
- Facebookgruppen "Trissjollen" och dela aktiviteten i ert privata Facebookflöde för att nå så många som möjligt.
- Instagram taggar du #Trissjolle för dina härliga bilder från dagen. 
- Youtube länkar du dina filmer till Trissjolleförbundets Youtubekanal. 

Klicka på bilderna nedan så kommer du direkt till respektive kanal! 


 

Trissjolle SM år 2019 - Seglarfesten på Bohus-Malmöns Båtklubb - 27-28 juli, v30

Läs mer om tävlingarna genom att klicka på fliken SM 2019 på www.trissjolle.se 

Anmäl dig redan idag till årets Trissjolle SM via den nya och enkla anmälningsmodulen via denna länk ANMÄLAN TRISSJOLLE SM. Anmälan är klar på 30 sekunder! 

14 besättningar är redan anmälda till årets Trissjollefest, så häng med du också! 


Håkan Ros med dotter Sofie Ros njuter av att segla Trissjolle SM år 2018, Oaxens Båtklubb. 
Häng med du också och segla ett härligt Trissjolle SM på Bohus-Malmön nästa år 2019!      Foto Hans Haak

Varmt välkommen till SM och Junior Klassmästerskap i Trissjolle som kommer seglas helgen 27-28 juli, vecka 30, på Bohus-Malmöns Båtklubb, Bohuslän.

Program:
Torsdag 25 juli - Träningsdag, nya som erfarna Trissjolleseglare är varmt välkomna! 
Fredag 26 juli - Sprinttävling - uppvärmningstävling inför SM! Snabba och tighta race på ca 15 min/st. 
Lördag 27 juli - Dag 1, Trissjolle SM och Juniorklassmästerskap, Årsmöte och Regattamiddag.
Söndag 28 juli - Dag 2, Trissjolle SM och Juniorklassmästerskap och Prisutdelning.

Bohus-Malmön har arrangerat många SM och Juniorklassmästerskap i Trissjolle genom åren. Det är en klubb och ett semesterparadis som många Trissjolleseglare har som en återkommande favorit att segla på, eftersom det är så vackert på Bohus-Malmön!

Alla vi som varit på Bohus-Malmön under tidigare års tävlingar kan verkligen intyga att det alltid är riktigt trevligt och välkomnande att segla på klubben. De har en bra seglingsfjärd precis utanför hamnen, så det blir en väldigt publikvänlig segling!

Läs mer om SM-tävlingarna genom att klicka på denna länk till SM 2019 på hemsidan. 

Anmälan till årets SM gör du via denna länk till Trissjolleförbundets egna anmälningsmodul - anmäld och klar på 30 sekunder. ANMÄLAN TRISSJOLLE SM 

 

Bohus Malmön - ett semesterparadis utmed Smögenkusten, Bohuslän

Trissjolleförbundet och Trissjolleseglarna har denna vackra ö i Bohuslän som en av sina absoluta favoritplatser att segla Trissjolle SM på. Många seglare passar på att ta en hel semestervecka på den vackra ön utmed Smögenkusten.

I närheten av Bohus-Malmön ligger många turistmål som Smögen, Lysekil, Hunnebostrand mm. Det finns mycket att uppleva och se i närhet till Bohus-Malmön, så passa på att ta en vecka semester när du ändå åker dit! 

Se denna härliga film från ön, så förstår ni varför det är mångas favorit ö! Klicka på bilden nedan för att starta filmen och lära er mer om vackra Bohus-Malmön och dess historia.

Mer turistinformation hittar du via denna länk Bohus-Malmön Turist


 

Det är begränsat med boende på Bohus-Malmön, så boka redan nu!

Boka boende på Bohus-Malmön snarast, för det finns inte så mycket boende på Bohus-Malmön. Det går alltid att boka av ett boende, så boka redan nu så att du får ett bra boende till sommaren.

Under den aktuella tiden för Trissjolle SM är det högsäsong för turistnäringen på Bohus-Malmön. En god framförhållning för bokning av boende är därför nödvändigt. 

Länk till förslag på boende BOENDE BOHUS-MALMÖN 
 

Bo på Bohus-Malmöns Pensionat - där bor många andra!

De allra flesta seglarna brukar bo på Bohus-Malmöns Pensionat under seglingarna på Bohus-Malmön. Det är en fördel att alla samlas och bor på en plats, för då blir det blir kul och enkelt att umgås under SM-dagarna.

Bohus-Malmöns Pensionat erbjuder både enklare rum och fina stugor, så du väljer hur och var du vill bo!

Boka snarast på http://bohus-malmon.se/, så att du vet att du har bra boende redan nu till 2019 års tävlingar. Det går alltid att boka av, om du skulle få förhinder senare.


 

Borås Segelsällskap - Trissjolleträff med tävling söndag 8 september

Borås Segelsällskap arrangerar deras traditionella Höstregattan söndagen den 8 september 2019. ! 

Ingen föranmälan krävs till tävlingen, så du är välkommen och anmäla dig på plats. Men meddela gärna Hans Haak genom att klicka på hans mailadress här hans.haak@telia.com, så att han vet att ni planerar komma, så underlättar det för arrangörens planering. 

- Anmälan från kl. 08.30. 
- Rorsmansmöte kl. 10.00
- 1:a start kl 11.00
- Lunchuppehåll efter 3:e racet
- Sista start kl 15.00

Hela 6 race är planerade, banlängd beroende på vindstyrka. Kul med många och lite kortare race! 

Mer information kommer på Borås hemsida   https://idrottonline.se/BorasSS-Segling/

Länk med vägbeskrivning till segelklubben https://idrottonline.se/BorasSS-Segling/OmOss/HittatillBorasSegelsallskap


Bild från tävlingen Vårregattan från förra året, år 2018, som vanns av Trissjolle 5380 – Borås SS – Joachim Stadig och Johanna Stadig. 

 

Vi vill gärna publicera mer om Trissjollesegling på hemsidan!

Om du har något som rör Trissjollesegling är du välkommen att skicka material till info@trissjolle.se, så att vi kan publicera det på hemsidan. Välkommen med material!

Du kan också publicera själv direkt på vår Facebooksida "Trissjollen" som du hittar på följande länk Trissjolle på Facebook >>

 

Svenska Sjö – sponsrar svensk segling!

Svenska Sjö ägs av oss alla som är med i segel- eller båtklubbar! Svenska Seglarförbundet och Svensk Båtunion är huvudägare i Svenska Sjö, så vinsten går tillbaka till våra klubbar i segelsporten!


"Testa vår egen båtförsäkring – Svenska Sjö” – Gå in på www.svenskasjo.se och räkna ut din premie!

 

Trissjolleförbundets kanaler på Internet för dig som Trissjolleseglare

Vi vill passa på att marknadsföra de kanaler som du kan komma i kontakt med oss i förbundet och Sveriges Trissjollesegling på:


Klicka på länkarna nedan, så kommer du direkt till den kanalen:
Hemsida - Trissjolleförbundets hemsida www.trissjolle.se - klicka på bilden ovan för hemsidan. 
Facebook - Sök efter "Trissjollen". Där diskuterades det flitigt om all typ av Trissjollesegling
Youtube - Det finns en Youtubekanal dit ni gärna får länka Trissjollefilmer "Trissjolleförbundet"
Instagram - Fina bilder kan ni se och lägga upp på förbundets Instagramkonto "#trissjolle"
Trissjollebilder - Det finns många fina bilder i vårt bildarkiv från senaste årens segling Trissjollebilder.
E-post - Ni når förbundet på info@trissjolle.se.

Vi vill gärna att ni seglare samarbetar med oss i förbundet och andra Trissjolleseglare genom att dela med er av era seglingsäventyr, så fota, skriv, fråga och diskutera via kanalerna ovan. Vi är tacksamma om ni skickar information om vad ni har på gång så att vi kan hjälpa er med att marknadsföra era aktiviteter! 


Klicka på respektive logga ovan för Facebook, Youtube eller Instagram för att komma till Trissjolleförbundets kanal på Internet. 

 
  Svenska Trissjolleförbundet
Ordförande: Joachim Stadig • 0705-406930
Kansli: •