Om du inte kan läsa nyhetsbrever,Klicka här. - För att avsluta prenumerationen klicka här!
Trissjollebladet
Nr: 14    2019-04-01


 

Välkomna till en ny härlig seglingssäsong med Trissjollesegling! 

Nu är det snart vår och Trissjollarna börjar titta fram under sina presenningar som ett säkert vårtecken! 

En ny härlig seglingssäsong att längta till för alla seglare. Tänk om vi kan få ytterligare en sommar med lika fantastiskt väder för sol, bad och segling! Att enkelt kunna segla ut med Trissjollen till en kobbe, lägga ankar och få bada, sola och njuta i sommarvärmen! 

Vi vill i detta första nyhetsbrev för säsongen be dig stötta Sveriges Trissjollesegling genom att betala in din medlemsavgift på 150 kr. Ett väldigt viktigt bidrag för Trissjolleförbundets verksamhet att utveckla Trissjolleseglingen och hjälpa alla Trissjolleseglare med tips och råd. Tack för ditt stöd!

Vi har även årets seglarfest Trissjolle SM på Bohus-Malmön 27-28 juli, v30! Anmäl dig redan idag och segla i detta fantastiskt vackra semesterparadis! Läs mer nedan! 

Information om Trissjollesegling hittar du främst via Trissjolleförbundets hemsida www.trissjolle.se och på Facebookgruppen "Trissjollen". Facebookgruppen är ett perfekt ställe att ställa frågor och hjälpa andra att få svar. 

 

Bli en av oss!   Betala din medlemsavgift direkt via Swish! 

Foto från senaste Trissjolle SM på Bohus-Malmön.                      Foto Hans Haak

För att förenkla för dig att betala medlemsavgiften har förbundet skaffat Swish så att det blir snabbt och enkelt för dig att betala medlemsavgiften. 

Vi som jobbar i förbundet jobbar självklart ideellt, men vi har kostnader för båtmässor, arrangera träningsläger, hemsidor, trycksaker mm. Vi jobbar för att ha en aktiv Trissjolleklass som är till godo både för aktiva tävlingsseglare och fritidsseglare. En aktiv och stark Trissjolleklass är till nytta för oss alla!

Vi från förbundets sida är tacksamma för ditt stöd som både aktiva Trissjolleseglare på sjön och betalande medlem för att kunna utveckla Trissjolleseglingen i Sverige! 

Swisha din medlemsavgift till 1230753699. 150 kr för enskilda medlemmar och 250 kr för familjemedlemskap. Skriv ditt namn och ev. familjemedlemmars namn på inbetalningen samt din e-postadress.

Vill du hellre betala via Plusgirot betalar du till Plusgiro 684771-9. Skriv ditt namn och ev. familjemedlemmars namn på inbetalningen, samt e-postadress och mobilnummer. 

Osäker på om vi har rätt kontaktuppgifter eller bli ny medlem, klicka på följande e-postlänk info@trissjolle.se och komplettera enkelt med dina kontaktuppgifter!

Vill du läsa mer om hur du blir medlem kan du göra det via länken här BLI MEDLEM

Stort tack för ditt stöd!

 

Trissjolle SM år 2019 - Seglarfesten på Bohus-Malmöns Båtklubb - 27-28 juli, v30

Läs mer om tävlingarna genom att klicka på fliken SM 2019 på www.trissjolle.se 

Anmäl dig redan idag till årets Trissjolle SM via denna länk ANMÄLAN TRISSJOLLE SM 


Håkan Ros med dotter Sofie Ros njuter av att segla Trissjolle SM år 2018, Oaxens Båtklubb. 
Häng med du också och segla ett härligt Trissjolle SM på Bohus-Malmön nästa år 2019!      Foto Hans Haak

Varmt välkommen till SM och Junior Klassmästerskap i Trissjolle som kommer seglas helgen 27-28 juli, vecka 30, på Bohus-Malmöns Båtklubb, Bohuslän.
SM kommer i år att seglas som "traditionell" bankappsegling där alla startar samtidigt. 

Boka redan nu in datumet i kalendern! 

Program:
Torsdag 25 juli - Träningsdag
Fredag 26 juli - Sprinttävling
Lördag 27 juli - Dag 1, Trissjolle SM och Juniorklassmästerskap, Årsmöte och Regattamiddag.
Söndag 28 juli - Dag 2, Trissjolle SM och Juniorklassmästerskap och Prisutdelning.

Bohus-Malmön har arrangerat många SM och Juniorklassmästerskap i Trissjolle genom åren. Det är en klubb och ett semesterparadis som många Trissjolleseglare har som en återkommande favorit att segla på, eftersom det är så vackert på Bohus-Malmön!

Alla vi som varit på Bohus-Malmön under tidigare års tävlingar kan verkligen intyga att det alltid är riktigt trevligt och välkomnande att segla på klubben. De har en bra seglingsfjärd precis utanför hamnen, så det blir en väldigt publikvänlig segling!

Läs mer om SM-tävlingarna genom att klicka på denna länk till SM 2019 på hemsidan. 

Anmälan till årets SM gör du via denna länk till Svenska Seglarförbundets anmälningsmodul i Sailarena Anmäl dig redan idag till årets Trissjolle SM via denna länk ANMÄLAN TRISSJOLLE SM 

 

Bohus Malmön - ett semesterparadis utmed Smögenkusten, Bohuslän

Trissjolleförbundet och Trissjolleseglarna har denna vackra ö i Bohuslän som en av sina absoluta favoritplatser att segla Trissjolle SM på. Många seglare passar på att ta en hel semestervecka på den vackra ön utmed Smögenkusten.

I närheten av Bohus-Malmön ligger många turistmål som Smögen, Lysekil, Hunnebostrand mm. Det finns mycket att uppleva och se i närhet till Bohus-Malmön, så passa på att ta en vecka semester när du ändå åker dit! 

Se denna härliga film från ön, så förstår ni varför det är mångas favorit ö! Klicka på bilden nedan för att starta filmen och lära er mer om vackra Bohus-Malmön och dess historia.

Mer turistinformation hittar du via denna länk Bohus-Malmön Turist


 

Det är begränsat med boende på Bohus-Malmön, så boka redan nu!

Boka boende på Bohus-Malmön snarast, för det finns inte så mycket boende på Bohus-Malmön. Det går alltid att boka av ett boende, så boka redan nu så att du får ett bra boende till sommaren.

Under den aktuella tiden för Trissjolle SM är det högsäsong för turistnäringen på Bohus-Malmön. En god framförhållning för bokning av boende är därför nödvändigt. 

Länk till förslag på boende BOENDE BOHUS-MALMÖN 
 

Bo på Bohus-Malmöns Pensionat - där bor många andra!

De allra flesta seglarna brukar bo på Bohus-Malmöns Pensionat under seglingarna på Bohus-Malmön. Det är en fördel att alla samlas och bor på en plats, för då blir det blir kul och enkelt att umgås under SM-dagarna.

Bohus-Malmöns Pensionat erbjuder både enklare rum och fina stugor, så du väljer hur och var du vill bo!

Boka snarast på http://bohus-malmon.se/, så att du vet att du har bra boende redan nu till 2019 års tävlingar. Det går alltid att boka av, om du skulle få förhinder senare.

 

Trissjollens dag söndag 9 juni i hela Sverige! - Reservera dagen!

Vi i förbundet arbetar för att skapa "Trissjollens dag" söndag 9 juni. Denna satsning innebär att vi vill marknadsföra Trissjollesegling lite extra denna dag, men även erbjuda seglare som är intresserade av att prova-på Trissjolle.  Målet är att få fler att upptäcka hur kul och enkelt det är att segla Trissjolle, både fritidsseglare och potentiella kappseglare!

Planen är att så många som möjligt som har en Trissjolle idag skall ställa upp ca 2 tim denna dag och låta nya seglare få hänga med ut och segla Trissjolle. Vi vill hitta många frivilliga Trissjolleseglare som vill visa upp sin Trissjolle över hela landet, dvs från Ystad till Haparanda. Allt du behöver för att medverka är att du kan erbjuda andra att få segla med en Trissjolle. Denna satsning är för såväl fritidsseglare som kappseglare, så alla kan vara med!

Reservera gärna söndag 9 juni dagen i din kalender, så återkommer vi med mer information om "Trissjollens dag" längre fram.

 

Vi vill gärna publicera mer om Trissjollesegling på hemsidan!

Om du har något som rör Trissjollesegling är du välkommen att skicka material till info@trissjolle.se, så att vi kan publicera det på hemsidan. Välkommen med material!

Du kan också publicera själv direkt på vår Facebooksida "Trissjollen" som du hittar på följande länk Trissjolle på Facebook >>

 

Svenska Sjö – sponsrar svensk segling!

Svenska Sjö ägs av oss alla som är med i segel- eller båtklubbar! Svenska Seglarförbundet och SBU Svensk Båtunion är huvudägare i Svenska Sjö, så vinsten går tillbaka till våra klubbar i segelsporten!


"Testa vår egen båtförsäkring – Svenska Sjö” – Gå in på www.svenskasjo.se och räkna ut din premie!

 

Trissjolleförbundets kanaler på Internet för dig som Trissjolleseglare

Vi vill passa på att marknadsföra de kanaler som du kan komma i kontakt med oss i förbundet och Sveriges Trissjollesegling på:


Klicka på länkarna nedan, så kommer du direkt till den kanalen:
Hemsida - Trissjolleförbundets hemsida www.trissjolle.se - klicka på bilden ovan för hemsidan. 
Facebook - Sök efter "Trissjollen". Där diskuterades det flitigt om all typ av Trissjollesegling
Youtube - Det finns en Youtubekanal dit ni gärna får länka Trissjollefilmer "Trissjolleförbundet"
Instagram - Fina bilder kan ni se och lägga upp på förbundets Instagramkonto "#trissjolle"
Trissjollebilder - Det finns många fina bilder i vårt bildarkiv från senaste årens segling Trissjollebilder.
E-post - Ni når förbundet på info@trissjolle.se.

Vi vill gärna att ni seglare samarbetar med oss i förbundet och andra Trissjolleseglare genom att dela med er av era seglingsäventyr, så fota, skriv, fråga och diskutera via kanalerna ovan. Vi är tacksamma om ni skickar information om vad ni har på gång så att vi kan hjälpa er med att marknadsföra era aktiviteter! 


Klicka på respektive logga ovan för Facebook, Youtube eller Instagram för att komma till Trissjolleförbundets kanal på Internet. 

 

 

 

 

 
  Svenska Trissjolleförbundet
Ordförande: Joachim Stadig • 0705-406930
Kansli: •