Om du inte kan läsa nyhetsbrever,Klicka här. - För att avsluta prenumerationen klicka här!
Trissjollebladet
Nr: 4    2013-07-28

Årets Triss SM bara någon vecka bort!
Förutsättningar för att det kan bli ett SM där alla i familjen kan vara med. Det är Stockholm med allt vad man där kan göra och en trevlig tävlingsplats med tävlingarna inom synhåll. Efter seglingarna finns förutsättningar för social samvaro i Vikingarnas lokaler ute och inne. Det går att åka buss nästan ända fram till tävlingsplatsen med en kort promenad sista biten. Upplev att vara landet men ändå med Stockholm city 10 min bort med bil.
Torsdag 8/8 börjar Triss SM kl 11:00 med clinic/träning med segelcoach från Stockholms seglarförbund.
Björn Sandberg fortsätter kvällen kl 18:00 med regelkurs.
Fredag 9/8 kör vi sprinten nära hamnpiren det bara går för att verkligen ge publiken en fin tävling med spännande och tät segling. Lördag 10/8 första dagen med SM seglingar och RM för juniorer och en regatta middag kvällen. Söndag 11/8 andra och sista dagen av SM seglingar och RM för juniorer med prisutdelning innan alla åker hem.

Innan du åker Till Stockholm se till att din Trissjolle klarar en säkerhets och mät kontroll ni inte behöver jobba med det plats.

Har du mätbrev? Om inte skicka e-post till kaahaa@gmail.com får du ett i datorn att skriva ut och ha med dig.

Läs mer om SM i Trissjolle vss.nu

Det ska bli skoj att träffa alla Trissjolle seglare med familjer

Hälsningar Jan Lindqvist 2834

 

Välkomna till Regelkurs, torsdag 8 augusti, Vikingarnas SS
Jag, Björn Sandberg (Triss 3045/7013), kommer att ge en kostnadsfri regelkurs kl. 18.00 torsdag 8 augusti, efter den Clinic/Träning som kommer genomföras sjön samma dag.
Jag är Fleetrace domare, Matchrace domare samt Direktdomare och har genomfört ett antal regelkurser olika klubbar tidigare.
Vi kommer hålla i ca 1,5-2 timmar, och efter det kommer ni ha bättre kunskaper om reglerna än 95% av vanliga kappseglare.
Regler är mycket lättare än många tror och framförallt är det bara 15 sidor i hela regelboken som du som kappseglare behöver veta för alla situationer sjön mot andra båtar!
Det är bara regel 1-24 som du behöver kunna! Den mer ambitiöse läser även reglerna 25-36 (5 sidor till i regelboken).
Efter varje OS reviderar ISAF (International Sailing Federation) och SSF (Svenska Seglarförbundet) reglerna och publicerar en ny regelbok som gäller till och med kommande OS, dvs OS 2016.
I och med att det var OS förra året har det nu kommit ut en ny reviderad regelbok för 2013-2016. Detta innebär att allt du lär dig nu om regler kommer du ha nytta av i ytterligare tre år, tom 2016.
Av alla år jag varit domare är detta den minsta revidering av regelboken som jag varit med om. Detta innebär förhoppningsvis att de nuvarande reglerna fungerar bra och att bara justeringar gjorts för att dem att fungera ännu bättre. Glädjande för er som kan reglerna i förra regelboken bra, är det bara mindre uppdateringar och förändringar.
SSFs hemsida, www.svensksegling.se, finns regelboken som PDF som kostnadsfritt kan printas ut!
Där finns också bra beskrivningar som förklarar reglerna också, som tex Domarboken.

Här är länkar till regelboken och handledningar: Regelboken: http://www.svensksegling.se/AvdforArrangorer/Reglerdomare/Kappseglingsregler
Förklaringar och handledningar: http://www.svensksegling.se/AvdforArrangorer/Reglerdomare/Handledningar/

Välkomna en regelgenomgång, att du får bra koll reglerna inför Triss SM och alla andra kappseglingar tom 2016!

Du behöver inte anmäla din närvaro i förväg, utan det är bara att komma!

Seglarhälsningar Björn Sandberg

 
  Svenska Trissjolleförbundet
Ordförande: Joachim Stadig • 0705-406930
Kansli: •